BAYI SEMBELIT!

Anak sata berusia 1 bulan 7 hari. Dah macam2 jenis susu formula saya guna. DUTCH BABY, LACTOGEN, DUGRO, KARIHOME. Semua membuatkan dia sembelit. Susu apa yang terbaik untuk bayi berumur 1 bulan ya mom?

8 Balas

my baby mcm ni juga bnyk tk sesuai susu. sis usahakn susu badan. minum susu ibu anmum okey. Sy sampai skrg minum susu ibu anmum. Sy bersalin awal 37weeks, then susu bdan tkde lgi. bgi minum susu formula semua tk sesuai. 1st try susu kambing untk baby. then slowly back tu susu badan. Sy berbulan struggling.

2y ago

yes dear, kt susu ibu tu ada lactation means untuk galakn susu badan bukn untk pregnancy shja. ada bnyk flavor. sis minum yg kosong je. fhm my baby skrg masuk 6 buln semua susu tk sesuai. ended up minum susu bdan dn makanan seawal 4 bulan Sy dh bgi mkn, makanan yg dibernarkn doc shje. buat bnyk research sebelum start bgi makan kt 4 buln. Sy pn dgn terdesak sebb dia tknk minum susu apa pn kecuali bdn. sebbkn Sy stress bnyk susu bdn kurang. dia masuk 2 bulan je reject botol sampai la 4 bulan risau tahap gaban dn terdesak. kalau dpt Tau anmum tu boleh tolong. baik minum awal2 tkde la susu sampai ke 4 bulan.

Susu ni memang kena try and error sis. kena cari yang betul² bersesuaian dengannya. bila dah dapat yg sesuai (tak sembelit), kena monitor warna najis dia pula. Cuba enfalac, anak saya sebelum 6 bulan minum itu. sesuai. ada juga yang kena cuba.

Hi sembelit berak keras la ye? Anak saya dh 3 bulan lebih.. Alhamdulillah lps jumpa pakar kanak2 dia sarankan amik susu special formula utk pencernaan Similac Tc, frisolac Ar , novalac

baby dri newborn smpai 6 bulan kena mnum susu bdn dlu sis, tak pun klu dah start kerja, pump je susu then msuk freezer

bgy ja susu badan sis😊 . baby dh 6 buln bru bgi susu formula

Tolong Cuba Enfalac silver

Susu badan?

bebelac