Susu Formula Baby < 1 Tahun

Anak saya baru 2 bulan. Saya pernah cuba baby susu Dutch Lady, tak sesuai. Lactogen, sembelit. Enfalac, muntah. Boleh tak share susu apa yang sesuai utk bayi yang muntah cemnih?

23 Balas

Baby sya 2w sya start bagi susu fm JUGA tapi masih campur ngan bf lah. sbp susu sya Tak byk so baby tak kenyang baby asyik nangis je first try lactogen muntah s26muntah friso sembelit Dutch baby ok alhamdulillah takda masalah dh cer sis try susu lain lagi kdg Kita bkn tgk pada Harga susu tapi tgklh pada kesesuaian baby klu Tanya susu APA yg paling bagus mmg BF SUSU IBU lah jawapnya klu nak campur sis usaha Cari susu lain

Jumpa doctor sis. Maybe doctor blh suggest susu yg terbaik utk Anak. Dulu Anak saya asyik sembelit, doctor suggest Enfalac Gentlease. After setahun, saya bg similac gold. Dulu Anak yg pertama xcukup berat, doctor suggest similac neo sure (prem baby).. So saya suggest, sis jumpa doctor tgk mcm mana.. kesian Baby... 💜💜

Sis boleh Cuba susu formula nan pro baby sy dlu minum ok ja..org kata rasa susu tu sma mcm breast milk sma nutrition dia pun banyak..sis blh cuba dlu insha'Allah serasi 😊

4y ago

ank sy yg pertama sy ada cuba beri susu nan..tak nak nyusu langsung dia..last2 tukar.. bau pun lain sikit.rasa pun lain..

masa bby ank sy minum susu enfalac..bila dia start makan,sy tukar.tak mampu nak beli enfalac.mahal sgt..dulu bagi pun kerana bby pramatang lahir .

anak sy camtu la... pastu doc saran kan minum isomil...alhamdulillah ok da... doc ckp anak sy xboleh minum susu lembu...kena minum susu soya

Ank sy pun sy mula2 bg dupro muntah2.. Bg smdutch baby berak keras.. Last2 pki similac.. Tu sesuai... Similac lactose free tin kaler gold

4y ago

Ya.. Mmg ssuai utk newborn.. Sy cmpur susu bdn skli.. So ok je bby sy minum susu tu

S26 SMA..try dutch baby cirit birit..tak sesuai utk dia sbb susu lembu..prnh try NAN PRO,lps 2 mggu berak keras..

Susu kambing dah cuba? Karihome. Sbba de stengah baby allergic dgn susu lembu

4y ago

Sembelit tu allergy la sis

Jpa Dr dl Sis. Sy pn sma mcm Sis jgk. Dr suggest bg dumex pepti

Fm ni mmg kena try n error. Lain baby serasi dgn lain fm.