Anak dah minum susu Enfagrow 8 bulan, tapi lepas tu cirit birit tiba2

Anak masuk setahun minum susu FM Enfagrow Asli.. ok je dia minum.. bila masuk setahun 8 bukan dia mula berak cirit.. kira pampers dia bertakung dgn najis dia.. cirit tu bila lepas minum susu.. mula2 ingat beralih bulan ke tapi skrg dah masuk seminggu lebih anak cirit.. dah tukar beli botol baru dan air pun guna air botol (biasa guna air coway).. kalau tanya pendapat nurse, tak mungkin susu sebab anak dah lama minum susu.. anak masih aktif dan masih berselera makan.. cuma badan dia nak dedor2 demam sikit.. Sebab apa ye anak saya jadi macam ni 😢

2 Balas

Hi mommy. Kerap ke cirit nya? Kalau kerap boleh terus bawa anak berjumpa dengan doc. Kadang sebab banyak faktor bukan sebab susu contoh nya kebersihan botol, kebersihan semasa penyediaan susu dan lain² . So better bawa jumpa doc ya takut makin lama anak cirit nanti jadi dehydrated pula

better bawa jumpa doktor