Baby 4m cirit atau tak?

Hi. First mom here. Anak saya berumur 4M. Semenjak masuk 4M, tiba2 dia kena cirit-birit. So kami decide untuk tukar susu FM. Lepas tukar susu FM, masih ada cirit-birit tapi sikit-sikit. Tapi baby takde kembung perut. Tak tolak susu dan active macam biasa. Biasanya lepas minum susu je dia meneran tapi keluarnya sikit je. Color najis warna kuning cair. Tapi kalau minum susu sblm tido, tgh mlm & subuh takde plak mcm tu. Minum susu siang je die mcm tu 😅 Saya jadi confuse either cirit betul ke tak 😅 Ade any moms yang ada exp macam ni tak?

1 Balas

cirit birit bila baby membuang lebih dari 6kali dan stool dia cair mcm air. kalau stool dia biasa, mkna nya bukan cirit birit lah tu.