Sakit nipple

Hi mommies. Sy 1st mom n baru 46 hari bersalin, nk tanya. Sy ni dah hampir seminggu sakit nipple kt dua2 belah. Before this ok je tp tak tau la knp lps sy pump breast jadi mcm ni. Memula rase mcm nipple tu melecet skt, bila dah lama tu sakit dia sampai kt dlm breast, rase mcm urat kena tarik, mencucuk n bile sakit sgt dia jd meremang 1 bdn. Bile ank nk menyusu sakit sgt, tp bile dah lama sikit dia jd ok sikit. Ade tak sesiapa kat sini doc or ade yg pernah mengalami bnde yg sama? #bantujawab #firstmom

1 Balas

bukan bengkak susu ke? sbb sy pun rse mcm tu jgk, tpi susu sy bengkak belah kiri, bila susu bnyk dia akan jadi sakit tibe ii tarik urat dkat breast tu ,mmg sakit,

1mo ago

kalau nipple sis melecet better rest dlu letak nipple cream bgi nipplee okay semula, try bgi botol n pam, tpi klu mcm oke sapu nipple cream je nthen basuh lap dgn air suam pstu bole anak mnyusu dah