Baby sering lepas, tarik, ngeliat, mencri lagi semasa breastfeeding

Baby 1m 3w. Baru² ni start perangai begini masa breastfeeding. Bila google, sb flow susu laju sgt. Tpi flow susu sy tidak laju. Kdg² mcm tiada susu sb dh try picit cara marmet tpi tiada yg keluar. So tukar ke breast sbelah ada susu tpi sma juga baby akan lepas then cari balik. Masa dia mau lepas tu dia akan ngeliat & tarik puting huhu posisi menyusu pun mcm sblm ni juga tiada mslh. Smpai berjam juga mau menyusu dia. Ada yg begini juga? Kenapa ya? #firstmom #ngempengputing #ngeliat

1 Balas

baby saya nak masuk 8w. kalau mcm ni selalunya sebab ada lah tu dia tak selesa. selalunya nak burp atau nak yak. kadang memang dia nak menggeliat. jadi saya stop je dulu, bagi dia menggeliat, main, sembang dengan dia dulu etc then baru susukan semula.

2mo ago

oh kadang dia buat mcm ni kalau tak selesa juga. jadi kena cuba reposition semula