Anda lebih suka anak dijaga oleh siapa semasa bekerja?
Voice your Opinion
Pengasuh
Taska

4470 respon

94 Balas

Melihat kepada mcm2 kes yg berlaku, pastinya ibu bekerja tak ada pilihan slain dri hntr pengasuh. Bagi sy yg bekerja dri rumah. Tentulah jaga sndiri adalah pilihan terbaik. Sy yakin x smua ibu bekerja mahu dihantar ank ke pengasuh atau bantuan keluarga mcm emak utk jaga anak mereka, tapi atas sbb kerja & perlu cari pendapatan lbih utk perbelanjaan isi rumah yg besar, pastinya terpaksa relakan utk berbuat demikian. Tapi mungkin ibu-ibu bekerja boleh memilih untuk, mula pertimbangkan bekerja dari rumah..memandangkan ramai mereka yg memiliki kerjaya dari rumah dlm masa yg sama menjaga anak sndiri, berjaya perolehi income yg besar berbanding semasa bekerja. malah yg bestnye lagi, mereka dpt kualiti masa yg lebih baik bersama keluarga. Mgkin tibe masa ibu2 bekerja sudah boleh pertimbangkan dri skrg☺️

sebab kerja sendiri, jadi jaga sendiri je. kadang2 hantar ke parents yg minta nak tolong jaga. sehari dlm seminggu bayar sekolah anak untuk daycare sehari sbb kena keluar cod luar daerah xleh amek anak balik sekolah cam biasa😅

Mak ayah sendiri lagi elok daripada suruh org lain jaga. Org lain bkn nye boleh percaya apa yg dorg buat kat anak kita.

Sy suri rumah spenuh masa,dan anak mmg mbesar depan mata, tp kalau sy mybe laa pegasuh ..

Saya akan berhenti bekerja sampai anak saya meningkat alam persekolahan

diri sendiri ataupun husband.. sbb xberapa percaya kalau org lain jaga

dua tidak...saya sndri jaga anak saya,sbb saya suri rumah sepnjng masa

saya takkan beri mana² org jga ank saya.. saya akn jge ank saya sendiri

4y ago

sme la ngn sy...tmbh plak bnyk kes skrg ni..

Jaga sendiri, anak kecil kejap je membesar. Nanti rindu 😥

bby jga sdri bila dh besr hntar taska yg ad kslmtn ktat..