2nd pregnancy

Anak bru 1thn 6 bulan,nk buat checkup kt klinik kerajaan bole ke? Td just sje test upt sbb dh seminggu lewat dtg period + asyik loya muntah2.. naik ler double line alhamdulillah.. anak blum 2 thun so risau kena bebel dgn doktor..heheheh

2nd pregnancy
16 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

boleh je klau dah confirm pregnant boleh call atau walk in kk tdekat sis untuk mintak tarikh buka buku pink,pglmn sy pun mcm ni anak bru 18 bulan dah pregnant lg yg kdua 🤣 alhamdulillah Dr dgn nurse x mrah sbb history bslin normal dan xad msalah ksihatan.skrng tngh pregnant yg ktiga pun wktu anak second 18bulan😅 klau kk sy dia sruh bwak buku pink lama,ic,gambar scan dgn copy sijil nikah.

Baca lagi

sy pun pregnant anak first x ckup 2 tahun..sy pregnant masa anak 1thun 6bulan..skrg anak 2 tahun 4 bulan..sy tgh tunggu hari nk bersalin..due sy 20hb ni..lg 2 hari🤭masa buka buku haritu nurse x bising pun..sbb anak dh nk dekat 2 tahun pun

bley je checkup kt kk.. cuma kne call wat appoinmen dlu la.. better ble da 8 weeks+ bru call (ble da nmpk janin).. rmi je yg anak x ckup 2 thn da preggy lg.. bab bebel tu ikut mood dyorg tyme tu la.. mood ok, ok je xde bebel pn

1mo ago

ye.. klu kt tmpt sye, kne call buat appoinmen dlu.. pastu kne bwk gmbr scan baby (kne scan kt swasta dlu), ic, sijil nikah, bil api.. klu sis nk buat buku utk anak 2nd, rsenye kne bwk buku pink anak 1st jgak..

VIP Member

Kalau bersalin normal sebelum ni in shaa Allah nurse&doc tak bebel. Sy preg masa anak 11 bulan. Dah 14w baru pegi buka buku sebab takut kena bebel 😂. Alhamdulillah nurse tak bebel pun. Nurse skrg baik2 je in shaa Allah

ade klinik yg nurse die akn bising ade klinik nurse nya jenis faham ...tapi pd sy tu kn rezeki allah yg bgi jdi klau nurse bebel tu wat pekak telinge je lh...yg penting awak n baby tu sihat selamat .

Kalau puan tak ada masalah masa hamil dulu, insya Allah dokter okay sahaja. Saya sama dgn puan, sekarang anak first 8 bulan, dalam perut dah 17weeks 🥰

1mo ago

Sis anon kalau risau boleh pakai/makan perancang. Consult dengan doktor ya

dorg x marah pn..tp depend pd kesihatan..sy yg jarak 10 thun antara ank no 2 pn ad sikit la kna bebel..hahaha..tgu nk bersalin je ni

1mo ago

iye..sy ad mslh asma ngan masalah darah..so far alhamdulillah asma x attack lg time preggy..darah platelet sy pn msih terkawal..tgu nk bersalin je

Tak marah kot . Kak ipar sy ank dia bru 5bulan dlm perut dh ada 2bulan .. mse tu dia risau jgk takut nurse marah. Tp tak pon . Rezeki kan😊

sy jarak 10 bulan, sy perg bkk buku pink dkt kk diorg xbebel sgt cuma nsht ja sebab xnk mental kita down, nnti beri risiko pd kndungan kita

okay je sis .. sy dulu pun pregnant ms ank umo 1thn 8bln if sblm ni bersalin normal xde masalah, klu czer diorg akan check dlu parut tu ok ke x

1mo ago

Yaa