Anak 1st masih breastfeeding

Anak 1st sy umur 1tahun 8bulan. Saya sedang pregnant anak kedua 8minggu. Anak 1st sy masih bf. Saya bercadang utk cukupkan 2 tahun bf utk si abg.Ibu2 boleh bagi suggestion tak utk gantikan bf selepas 2 tahun utk si abg. Sippy cup , botol susu atau direct cawan. Setakat ni si abg berminat dgn susu farm fresh sahaja.

5 Balas

dah setahun lebih better bagi open cup je. boleh nak mula dengan sippy cup atau straw kalau belum reti guna cawan. then gradually transition to open cup. jangan bagi botol kalau belum guna. create unnecessary habit je nanti.

better terus guna cawan sis. melainkan kalau belum reti guna straw atau minum direct cawan then train guna sippy cup atau susu kotak yg ada straw 😊

Guna cawan, straw, sippy cup. Anak saya fully bf juga. Usia 6 bulan, psaya dah bagi dia minum air kosong guna cawan biasa dan straw.

Direct cawan atau straw bottle, Tak yah dh botol susu sebab tambah kerja nak cerai botol 😅

open cup atau straw bottle.