Masalah bayi selalu berak

Jika bayi selalu berak dalam 1 hari sebanyak 3 kali,maksudnya susu formula tu tak sesuai ke utk bayi?Tapi,tahi si bayi bagus..Saya ibu yg bf dan susu formula utk si kecil

2 Balas

Takde masalah, anak saya pun berak kadang2 sampai 3 kali sehari. Yg patut risau kalau tak berak lansung max 3 hari, berak tahi keras ataupun terlalu cair sbb mungkin susu fm yg sis bg tak sesuai utk baby

4y ago

Kerap kentut tu bagus & najis baby awk tu normal sis. Sama2 😊

Normal.baby nb usus belum matang sepenuhnya.. bby sya nb setiap 2jam berak. Bf berak kentut😂😂.masuk 2m kurang dah berak.

4y ago

Harap2 mcm tu..risau pulak tgk baby kentut..Dia teran2 lagi tu