Breastfeed (utk anak 2 tahun)

Hye mommies, my 1st baby dah nak masuk 2 tahun. Masih bf lagi. Any tips utk stop bf atau pun any advice klau masih nak teruskan bf. Agak² sesuai ke nak bagi susu badan bile umur dah 2 tahun ni. Thanks in advance 😊#advice #firsttimemom #firstmom #BreasfedBaby

1 Balas

Hai.. Ikutkan dlm Islam 2 tahun genap je jika ibu tu nak breastfeed. Tapi anak saya 2 tahun 3 bulan belum bersedia nak cerai susu ibu. Saya akui saya dah mula sakit pinggang dan belikat sejak umur dia 2 tahun. Ye lah, dia suka hati nak posisi menyusu tu ikut macamana dia nak. Dah kita nak kena tahan badannya dah makin semangat. 😂 Saya pun belum kental nak biarkan dia tanpa susu ibu. Dah habis makan, dah minum susu kotak, lepas tu siap cakap nak susu ibu walau saya kata, minum susu kotak lah.. 😀 So, saya amalkan bercakap dgn anak yg dia tak perlu lagi susu ibu. Makanan dan minuman banyak pilihan untuk dia makan minum.

3mo ago

saya pun cakap dia dah besar kena kurangkan susu..tapi tu la dia tetap mintak 😅 dah bagi makan buat biskut kuih pun mesti dia nak jugak susu tu