Masalah susu

Anak sy baru 1tahun 4bulan dan sy tgh pregnant anak kedua 7weeks. Anak 1st sy masih susu bf kerana ade alahan susu n eczema. But skrg tpaksa cuba bgi susu fm juga. Tapi anak taknak susu fm still nak bf juga. Ada effect tak jika terus bf anak 1st? Yg dlm kandungan mcm mana pulak ya? Sbb ade org kata tak elok utk bby yg kat perut pulak sbb si abang still bf amek khasiat susu smua .😅#mommybuntu

1 Balas

bergantung kpd ibu & baby dlm perut juga. ada org boleh keguguran bila menyusu. ada org okay je. anak sis dh setahun lbih, kalau bg susu biasa pun okay sy rasa. fm ni dia ada rasa & bau yg kurang senang utk sstgh baby nk terima.