why my bby bump still small????

already 12weeks but still small like I'm not pergant? ..but the other already have a bby bump when 12weeks ?..it bcause my height or my weight?

384 Balas

Dont wrry sis...sy da 7bulan pon still x nampak besar pon...y penti g bila sis pergi checkup baby sume ok...tu y plg penti g hukan saiz perut kita...kdg2 bgsye perut kecik ni xde selulit tu byk sgt tp still kena jaga...

Sm sis,sy skrg 12weeks pun msh tk nmpk sngt perut ni,but tiap kali pegang perut ni rasa bahagia yg tk terkata sbb kita slalu inginkn baby kita membesar dgn sihat dlm perut..God bless kpd semua ibu2 ya😇

Hi mummy! Jangan risau, sebenarnya ada banyak faktor kenapa saiz perut/bentuk perut ibu hamil berbeza-beza. Antara faktornya ada dibincang dalam artikel ini. Jom tengok! https://my.theasianparent.com/bentuk-perut-hamil

Saya ni asal dah buncit, bila dah pregnant 3 bulan pun nampak mcm 6 bulan😅.. saja nak share kelebihan buncit ..ehe..✌🏼

2y ago

saya lak buncittt tu yg susah nk nmpk baby. confused lemak ke baby hahahahah

Time 34weeks . Macam baru ja pregnant 😆

2y ago

pergh comeynya perut. mesti best en sbb berat tk naik bykkkk

Masa saya baby first, dah 5 bulan pregnant sll boleh pakai baju kebaya, ramai yang kata sy xngandung... Tapi Alhamdulillah, bersalin baby berat 2.75kg. Besar dah pun skrg, dah 10 tahun...

12 weeks je . come on la , long more to go me myself aso 7 months oni cn see bby bump . bby came out 3.3 kg . lgi2 klau 1St bby lmbt la nmpk bby bump . 12 weeks , 3 months oni , sabar k

Sy baru 12 weeks.. Tp baby bump da mcm 5 month.. Mungkin sbb lemak memang dh tebal.. Kdg malu bila org tanya dh bapa bulan then diorg jwb sendiri 4 bulan ke?? Kita pn iyakan ajer.. 🤣🤣Hehehe

i 16weeks pun xnmpak sgt bila berjalan..kalau duduk nmpak cam perut buncit jaa kalau usya perut sendiri sorg2..ketinggian maybe. apa2 pun terasa lah jugak keberatan perut yg xberapa nk nmpak ni😅

Sy 11w .. Still blh pkai jeans .. Alhamdulillah .. Xpela xnmpk bby bump .. Jnji bby sht .. Lgpun xpyh nk bazir2 bli bju atau sluar lain .. Hehe .. Jgn mengeluh ok .. Allah thu kmmpuan kita ..