why my bby bump still small????

already 12weeks but still small like I'm not pergant? ..but the other already have a bby bump when 12weeks ?..it bcause my height or my weight?

384 Balas

Perut sy xde la nmpk bump tp seakan2 buncit. Lgpn baby msh kecik lg dlm perut. Even skrg dh 7 bln pn bru je nmpak bump. Klau tgk dri blkg mmg xnmpk tgh mngandung. Ramai yg xprsan sy tgh mngndung.

Kalau jenis pinggul lebar, dia takkan nampak. Mcm saya. Kandungan dah 8bulan lebih. Nak masuk 9bulan. Pun masih x berapa nak jelas bby bump. Tapi tu tak penting, yang penting baby tu sihat sudah.

Sye 7 bln org ckp mcm x mgndung, smpi ckp kita sorok perut, 8 bln bru nmpk perut,nie dh tunggu hari sengal2 kt sendi 2 jgn ckp nk tdo mlm pun x blh,klu x sapu mnyk pns kt sendi mmg x leh tdo mlm

I sebelum ni, 28 weeks baru nampak. Before ni pakai bj xs. Masa 38 weeks, baju tmbah 1 size je. Still boleh pakai saiz s. So, no worries. Asalkan baby membesar dengan baik, ok saja xnampak baby bump.

5y ago

Poinnya di sini, perut kecik xsemestinya baby kecik.. Hehe.. depend on frame build ibu dan tinggi ibu jgk.

ikot org sis..sya masa 3bln tp org ckp xnmpk mcm prgnant pon..xnmpk bump. blik rumah tgk perut pon rasa mcm buncit skit tp xnmpk mcm bump...jgn risau asalkan beby sihat. skrg 4bln bru nmpk skit

sya pula baru 10 weeks da kena tanya "pregnant suda 5 bulan ya?"😢😂 disebabk kan perut memang berlemak tak slim sebelum pregnant, sekarng tambah ada baby dalam perut nampk cam 5 bulan🤣

Is this your 1st pregnancy? If so, wait until 5months. Not to fret if you have small baby bump as long as the baby healthy. Sometimes, what appear to be baby bump is just too much gas/bloated.

Kalau saya dulu ank first perut 8 bln baru nmpak skit mmg kecil skit klau ank first tp smrg tgh preggy 5mths dah mcm perut 8mths dulu dh.. rilekk n cool jee asalkn baby sihatt kat dalammm😘

Sy ank 1st 28w baru org tegur baru nampak baby bump... tu pun diorg ckp kecik... tp scan doc ckp berat baby normal 1kg... mmg memula risau.. kite pegang cek up bln kite je... janji baby sihat

Ikut org jugak sis yg penting baby dalam kandungan sihat tu pun dah cukup, saya lagi jenis badan berisi kdg2 baby dah cukup sifat semua sampai kepala dah terjojol baru nampak baby bump tu