38weeks 1day

Hi.. Alhmdulillah sy slamat lahirkn baby boy masa 38w 1d , 12022020, hari rabu secara emergency czer.. Kronologi.. Hahaha.. Hari slasa pagi kul 10am+ tgh jalan nk g dapur ttbe ada air meleleh warna putih keruh, skit skit je dia klua bila bjalan, bila diri dia tk klua.. So dlm hati da suspect ni air ketuban.. Terus siap2 mandi and gerak g hosp lpas zohor.. Smpai hosp, register and tggu dkt blik saringan. Doc buat ctg..seluk, bukaan baru 1cm, tp kne masuk ward sbb leaking.. Ward penuh, so tggu la dkt blik saringan tu, tk lama pastu doc suruh check ctg lg skali, tgk2 bby nye heart beat low, contraction tak kuat, and bukaan still 1cm.. Trus doc sruh masuk Labour room.. Masuk LR maghrib..smpai kul 10 contraction still pelan, doc bg induce yg 1st.. Mula lah episod layan SAKIT CONTRACTION YG TAK BOLEH UNGKAP DGN KATA2.. ? stiap 4jam check, bukaan bru 2cm, kul 4pagi induce kedua.. SAKIT MAKIN TERUK, TERLALU SAKIT.. Selang sminit sakit tu dtg.. Allah je tau.. Kul 8pg check bukaan bru 3cm.. And jantung bby da tak stable.. Terus doc ckp kne emergency czer.. Sy plak masa tu terus jerit mtk doc czer cepattttt sbb tk leh tanggung dah sakit contraction.. ? Masuk OT, baby out kul 10:07am.. Berat 3.28kg..alhamdulillah, tkpelah tagak sakit operate, drpd tagak sakit contraction + induce 2x tu.. Fengsannnn... Goodluck mommy2 yg tggu hari tu.. Sakit dia bkn gurauan.. Hahahaha..

38weeks 1day
80 Balas

sy harini 38w1d...esok family ajak pegi cari daging salai dkt negeri sembilan... sy dari jb.. haha... harap2 ok la sepanjang perjalanan