selamat bersalin

Alhamdullilah sis selamat melahirkN baby boy pagi.tadi.jam 6.06pagi (6september)3.3kg..tanpa jahitan..hmpir2 brsalin dlm lif???nnti sis akan cek spe yg teka trawal 2 org....4orang dh boy ...tkde girl???? insyaaallah cuba lagi???

selamat bersalin
165 Balas

Terima kasih semua yg ..Insyaallah yg brtnyakan pasal tips tu..sis slalu dgr juak mommy2 dri group nih..tapi Alhamdullilah semalam sis lalui sndri...time nak meneran tu jgn sesekali angkat punggung tu..n kne ikut ape yg nurse ajar...cara pernafasan tu...pastu klau bleh hilangkan rse takut atau gmentar mse nak meneran.....insyaallah dprmudhkan..

Saya baru first day buat perineum massage harini (35weeks). Mintak tolong husband buatkan 😅 and mula2 mmg sakit.. tp sbb nak elakkan kena jahit saya tahan je huhu.. ni first pregnancy. Hopefully tak kena jahit.. doakan ya sis

5y ago

Amin.. thank you sis ♥️

Sya nak cuba urut tp tkt sakit..sbb kena buka lubang miss v (lucah sikit) sya masa bsalin anak ptama koyak terok..baby xlh bera sgt.. 3.4kg jer..😭 sya bsalin normal tp kena jahit kat OT room

5y ago

Ok inshaaAllah.. Tq sis

haritu ada nurse kt kk share pasal urutan ni.. dia ckp semua jenis minyak boleh guna trmsuklah minyak masak.. asal jgn minyak panas je.. btw sis, sakit x?takut pulak nk cuba

5y ago

Tekan2 dgan plhan2

Saya da check how to urut? Hehe pakcik Google ckp Kena tahan nafas dlm 10 second mcm tu. Nak tanye haha maaflah jari still dkt 'dalam' ke atau keluarkan dulu than tarik nafas?

5y ago

Wc sis😍

Bila tengok orang, kawan2, sdara yang dh bersalin ni, tumpang happy, berdebar2 pn ada, takut pun ada.. Sy ni masih jauh perjlanan.. Btw, congrats sis..

Alhamdulilah...sy pun sama bersalin xde koyak...syok juga klu tahu teknik n kuat semangat...hahah..senang jaga...skrg just mnm jamu jualan sy buat...bg mantap lg

5y ago

Ada sis...sy start dr 7bulan amalkan minyak kelapa dara sampai bersalin..lps tu sy rjin juga baca2 doa...so bila start contraction sikit2..kerapkan mengiring bdn kr kiri..lpstu jgn byk berbunyi...kuatkn smgst..sbb bby sy kua skli je...

sebaik nya yg pasal urut bhgn miss v kalau yg mana x pernah buat refer pada misi.. tnya misi n mtk tlg ajar cara urutan yg btl. just my opinion 😉

Tq share info berguna ni sis. Sy harap sgt bersalin normal kali ni. Skrg dah masuk 4 bulan. Nanti nak try jg buat tips no.2 tu..

Tq for sharing sis. Sbnrnya sy pun guna petua ini juga. Semoga prose's bersalin sy dipermudah. Aminn. Esok sy dah 39 weeks

5y ago

Wc sis...semoga dipermudahkan urusan sis bersalin nanti😍😍