minta pendapat semua..

Alhamdulillah Sye nk share berita baik ..Sye dh check positif pregnant 6 weeks but bby sye doc ckp jantung lemah cause mungkin sbb Sye tk tahu yg Sye preggy,so ada lasak sikit sebelum ni..and sye ada rse sakit 2 bawah perut mcm senggugut so Sye baca itu chance utk keguguran betul ke?..doakn Sye dan Baby kuat ya..

minta pendapat semua..
13 Balas

Alhamdulillah. Tahniah. First trimester jangan lasak2 sangat. Kalau boleh, bedrest. Lagi2 ank first. Kita tak tau dia punya tahap lasak mcm mna. Kena lebih hati2. Yg paling penting, doa banyak2, zikir, minta Allah lindung diri sendiri dan zuriat dalam rahim. Set dalam otak, mommy and baby kuat. InsyaAllah selamat semuanya sampai bersalin nnti. Jangan fikir bukan2.

4y ago

Ameen InshaAllah baik sis ..thank you yea sis

Alhamdulillah bby dh ad jantung. Sis jgn fikir yg bukan² in sha allah xde ap. Awal kehamilan mmg akan rsa sakit kt perut mcm sengugut. Sya dlu pon mcm tu. Msok nti dh 8week in sha allah dah xde rsa sakit tu.

4y ago

Alhamdulillah kalau mcmtu.. InshaAllah kita sama2 sangka baik kn ..thank you ya

Alhamdulillah.. Bykkan rehat.. Kalo mampu beli ubat nama duplacos xsilap sy... sy mkn ubat tu selama 3bulan kandungan.. Lps tu baru doc ckp stop lps kandungan dh stabil.. sbb sy bleeding tiap kali baruk

4y ago

Aminnn. Terima kasih atas doa ❤️❤️

Saya pn masa mula2 rasa benda yg sama sengugut tu skali dgn bleeding sikit tp alhamdulillah okay je stakat ni. Skrg dah 12w. Doc suruh bnyk kan rehat and jgn bnyk bergerak.

4y ago

Ohh okay okay thank you ya

Trimester pertama,sis kena bnyak2 berehat,jgn buat kerja berat...msuk trimester ke3 ke atas ok LA,dh kuat kandungan tu

4y ago

Wc sis😊

Bykkn rehat. Kalau skit berlebihan boleh cek tkut kencing kotor.

So bykkan rehat. Bedrest totally sbb masih baru lg tu

Insya allah baby you kuat btw taniah sis 😘

Bykkan rehat ya awak💪🤲

Alhamdulillah..tahniahh 🥰😘

4y ago

Alhamdulillah thank you yea