Kiraan period day tak sama dgn sebelum ni ...

Hai semua, syee nak tnye lah . Mcm mana nk kira kita dh brape weeks sbb start bulan 6 hritu , sye punya period lari sikit, before ni stiap 24/25hb mesti period , tapi bulan 6 tu sye period awal 2/6 .. so bila tiba 2/7 sye x period lagi dan delay seminggu.. sye test upt it's negative.. dan 16/7 sye test lagi negatif.. harini 25/7 sye test semula it's Positive ☺️😍.. sbb sye pernah gugur bulan 3 lepas.. so sye nak kira weeks sye tak pasti dh brape weeks.. ade cara lain untuk tahu and bole share kn ? Tqq all's momies #firstmom #ingintahu #firstbaby

2 Balas

Kalau ngikut tarikh period awk, awk dh sebln lbh.. Mybe pensenyewaan awk lmbt.. Nanti d KK dia org akan scan.. N awk akan dpt tarikh Due awk..

wpun tariikh lari sikit, bulan 6 n 7 still period kan? cuma tarikh je like bulan 6 24hb. bulan 7 period jugak tp smggu lps tarikh 24hb ke?

9mo ago

period sy selalu regular stiap 24/25hb .. start jadi bulan 5 sye x period so masuk bulan 6 ,, sye period 2/6hb .. tpi bulan 7 tk period . patut 2/7hb pulak tpi x period smpai skrg dan tdi sye test upt it's Positive