Pengalaman Nak Bersalin

Alhamdulillah siap packing barang².. Now dh 36weeks.. Just get ready utk meletop.. . . Now dh mula rasa sakit di bhgn ari².. Nk jln pon mmg x larat dah.. Huhuhuhu,, tp gagahkan jgk.. So mummy yg lain,, pengalaman nk bersalin tuu boleh share takk.. Tanda² ke.. Rasa² before kita pegi ke hospital??

Pengalaman Nak Bersalin
21 Balas

sama la..36w jgk ni..dh start sakit bhgn tu n pinggang..berat rasa nak bgn n nak jalan agak susah dh..sapu2 myk skit td kt peha urut slow2 br ok skit ni..esk keje pulak tu huhu bsabar la..ddk lama pun xleh jgk sakitt kena bgn2 bjalan..smoga Allah permudahkan kita smua aaminn..

4y ago

Huhuhuu.. Penat tuu.. Semoga semuanya dipermudahkan yee 🤲🤲🤲

Sy nk msk 5 org ank. Kali k 6 pregnant, 12w. Kandungan k 5 gugur, 6 w. Ank sulung trun tanda darah. Lama sakit. Ank k 2 3 4, pecah ketuban. Sket pun x sakit. Ank k 3, msk LR, blh msg dgn suami lg. Nurse ckp relax ja dia noh.. Hahaha.. Bila DR msk ubt, br rsa sakit..

4y ago

Sekarang dh 32w..

Sakit mcm senggugut..rasa nk buang air besar tp bkn..lebih kurang mcm tu la tp lain org lain rasanya..ada yg turun darah atau air ketuban.. Anyway semoga slmt bersalin sis. Sy pun dh 36 weeks ni..anak yg ke5..sakit kt ari2 jgk tp maybe sbb byk turun naik tangga..

4y ago

Mmg kl setakat sakit skit2, pegi hospital kena seluk byk kali kali sbb bukaan maybe br sikit. Tp mcm sy bgtau tu la..lain org lain pengalamannya.😉

Sy dah 39w, tgh tggu hari nak bersalin. Pjj dgn suami, inshaaAllah esok baru suami datang. Selalu doa moga baby keluar masa ayah dia dah ada kat sini. Doakan sy ye. Dan moga dipermudahkan urusan bersalin sis dan mereka yg membaca. 😊

4y ago

InsyaAllah semoga semuanya dipermudahkan yee utk kita semua 🤲🤲🤲

Sya 38 weeks tu 24th march kluar brwn dscharge gi pac chck jln x buka blk esk tu contraction on off n stil brwn dschrge thn gi blk pac tgk2 dh 3cm thn tgh mlm Alhamdulillah dh slmt brslin..smoga dipermudhkn utk sis

4y ago

Terima kasih, Boy sis😊

36weeks . Tpi baru nak packing2 brg😅 nurse pesan bag toksah bwk byk.. Satuu cukup ,, nnti jenuh nk angkat sorang2 ..😂

4y ago

1 beg anak dh penuh.. Belum brg sye lg.. Sbb beg pon x besar mana.. Tuu asingkan brg anak dan sye sendirii

Moga dipermudahkan urusan sis. Sis tumpang tanya, maternity pad tu beli katmana yaa? Jenuh cari tapi tak junpa 😅

4y ago

Takde sis. Susah pulak nak junpa.

Sama lah kita. 36 weeks dah 🤗 barang2 pon dh kemas semua siap.. Hehehe esok baru nak bawak masuk kereta..

4y ago

Hehehehehe.. Semoga semuanya dipermudahkan yee 🤲🤲

Sama la kita week 36 dah.. semoga semuanya dipermudahkan urusan mummy and baby. 💕💕💕

4y ago

Alhamdulillah.. Utk awak juga.. Semoga semuanya dipermudahkan 🤲🤲

Semoga smua mommy yg tenga tunggu hari.. D permudahkan segalanya.. Aamiin..

4y ago

Aamiin Aamiin Aamiin 🤲🤲