Pengalaman & tanda Bersalin

Hai mommy semua.. just nk tnye.. sy dh nk masuk 34w.. normal ke dh nak waktu² bersalin akan rasa mcm sakit perut ? Boleh share pengalaman bersalin dan tanda² bersalin mommy semua mcm mana sbb sy first time.

1 Balas

hai mommy. masa 34 weeks ni mungkin mommy rasa braxton hicks, adik beradik dgn contraction la senang kata. cukup bulan untuk bersalin bila dah masuk 38 weeks. bila dah start rasa contraction atau ada darah yg keluar atau ketuban pecah,tu antara tanda bersalin

2y ago

tq info ye.. sbb dh mula rasa xselesa. pinggang sakit, sakit dkt ari²