Keguguran kali ke tiga

Alhamdulillah settle D&C . Kali ke tiga gugur, 2x yang sebelumnya tak d&c, bleeding dan kluar sendiri. Kali ni tak bleeding, jadi kena cuci. diagnose silent miscarriage. 12w. Doakan saya ada rezeki zuriat lepas ni. ? Siapa yang ada pengalaman d&c boleh share, korang pantang berapa lama. Terima kasih. ❤

Keguguran kali ke tiga
85 Balas

Sy 2x dnc. Gugur ms 12w. Sy pantang 40 hari. Dnc pertama hmpr 2 minggu rasa nyeri. Dnc xcomplete. Ada sisa. Dnc kali kedua, 2 minggu darah kuar sikit2. Sy pantang mcm org bersalin cuma xurut n xbertungku. Sbb dua2 kali sy tumpah darah teruk. Contraction sakit sngt. Bidan yg urut sy ckp, lps period pertama slps dnc baru urut. Tkt tumpah darah.

3y ago

dnc full bius ke sis