32 minggu 2 hri...scan bby

Alhamdulillah semua ok... Air ketuban pon normal... Tpi bby besar dlm berat 2 kg... Normal k mamy2 nk tye sbb bby fist... Dokter ckp jge pemakanan... Sbb dokter ckp leh naek 4 kg klu x jga tkot jgk.. Klu x kne serah dri 38 minggu. Untuk bersalin... Ermm tlg bgi pendapat pemakanan ape kne control... Pening dh mamy2

13 Balas

Sy 34w dh 2.4kg. Doc ckp normal je. Scan 36w 2.8kg. Sy gdm, tpi xde lak doc kata bby bsr. Bersalin pn ikut tarikh due, xkena bsalin awal.

4y ago

Tulah, mybe bby xbsr, normal je brt dia. Sbb tu bsalin ikut tarikh due. Sy skrg 38w, tgh tggu hari. Ank sy 2 org sblm ni bersalin 38w4d. Hrp2 yg ke3 ni pn dlm mggu ni kluar😊