Dalam pantang, Hati yg sensitif

Alhamdulillah selamat melahirkan anak lelaki sy ahad lps 2/2/2020.. tapi diuji dgn susu sikit & baby kuning. Stress, sedih jgn cakap. Tiap2 malam menangis. Hari2 berurut untuk bykkan susu. Hari ke-4 baby kene warded nicu,duduk bwh lampu biru sbb kuning yg tinggi. Rupenye selame ni die menyusu tapi susu tak cukup untuk dia. Sedih &rase bersalahnye saya.. nurse minta topup susu formula untuk baby berak & kencing supaya kuning cpt turun. Sy akur walaupon ubat kuning hny susu ibu.. maka bermulalah episode, jiran tetangge dtg ziarah.."kenape bg susu formula?","laaa takde susu ke?"," kene bg susu bdn lebih,susu formula tak bagus","bg susu formula lebih takot anak lapa".. mcm2 lagi yg jiran2 tetangge ni ckp.. huhu. Sesungguhnye, sy sebagai seorang ibu, msti nak terbaik. Mesti nak anak menyusu susu bdn sy.. setiap hari kene ulang alik kk utk check kuning.. bdn penat. Pantang mcm tak berpantang..huhu. alhamdulillah sy anggap ini ujian Allah berikan pd sy. Supaya sy kuat. Sbb sepanjang pregnancy,Allah sangat memudahkan urusan sy.. skang susu bdn sy da mula byk.. susu formula pon sy da stop bg dkt anak sy.. saya doakan semoga bakal ibu2 dipermudahkan urusan semuanya.. doa yang baik2. ??? #sekadarluahan

1 Balas

Alhamdulillah sist...smua tu ada hkmah...biarkan jiran tu...yg pnting sist usha bwt yg trbaik utk anak sist..sy dri awal brpantang air susu byk sbab mnum sup ayam dan kdang2 tu mnum milkbooster nufiya