breastfeeding

hi mommy2 semua..bole x suggest sy mknn apa yg bagus utk tambahkn susu bdn .atau any pil kt farmasi yg bole tambah susu bdn...kdg stress pam2 keluar xbyk sgt...ank kuning...sy nk kene kerap bg die susu bdn...

6 Balas

awak try minum air ni untuk banyakkan susu. kalau tak minum ni, boleh try perbanyakkan makan taugeh dan lobak putih. sebab saya pernah terminum air kotak tu tak sengaja malamnya basah kuyup tilam dan baju saya sebab memang terlalu banyak susu. saya tak makan apa apa supplemen untuk bf sebab baby saya memang high demand dbf. jadi bila susu terlampau banyak proses jadi payudara sakit bengkak. sebab baby saya sendiri akan minum ikut demand dia, bila susu keluar tak ikut demand baby, payudara akan jadi sakit.

2w ago

btul memg bnyk Air susu

Banyakkan minum air kosong. Jgn terlalu ikut pantang org kg kata tak boleh minum air banyak. Makan biar seimbang & cukup. Kalau nak milk booster, saya minum air longan & red dates. Saya beli yg kotak & ada yg kena rebus sendiri. Ni kalau saya nak minum hangat2 sedap la buat rebus sendiri. Beli dekat shopee je. Kalau dah bosan dgn air ni, boleh minum susu kurma farm fresh. Meriah susu!

makanan yg banykkan susu bdn bgi sy adalah mkn kurma , mkn biskut2 oat , mkn sup sayur sawi,ayam ,lobak putih , susu farmfresh kurma auto susu bengkak🥴 .. sbnrya mkn apa2 jer boleh buatkan susu meriah .. atas bdn masing2 ..yg paling penting kena happy jgn Stress .. bila stress auto susu drop ..

2w ago

btul pertma2 skli jgn stress

sama mcm saya ,susu kurang juga ..try kacang badam atau air Kotak longan +red dates tu Kotak warna pink.. inshaAllah susu meriah ,sya da Cuba mmg susu bertambah lepas makan kacang badam tu.

Ubat paling utama jangan stress… kena sentiasa positive Jaga makan… makan sayur hijau banyak, minum air masak banyak… makan nasi banyak…

Jangan stress2 ya bila susu drop. Mummy kna check sheild breastpump sesuai x dgn nipple. Xsemua BP sesuai dgn kita