40 week 4 day

alhamdulillah lahir la baby boy 3.3kg pada 18 sept 2019.. sumpah xtahan contraction yg amat sakit.. 4 jam dalam labor room.. alhamdulillah selamat ibu dan anak.. normal saja

26 Balas

Sebab tu aku nak delivery di hosp swasta😭sebab ada suntikan epidural biar pun harga sejarum 1k lebih..janji sakit contraction takda rasa sampai lah bukaan 10cm baru kena kurangkan epidural tu,untuk push time....takut dah beranak sulung sakitnya bukan alang2 delivery kat gov takda suntikan epidural,suntikan biasa kat punggung je ada,tapi takda felling😭

5y ago

Before delivery kat gov..takda epidural..suntik punggung tu adalah..tapi takda fell langsung..epidural ni kebanyakan america using..

alhamdulillah tahniah sis slmat berpantang ... sis maaf bertanya sbb saya skrng 39weeks 5days .apa tnda2 sis masa nak bersalin tu .sakit dia mcm mana. apa masa tu perasaan sis? .. sis sya minta maaf sngat ya sbb bnyak tnya..

5y ago

patah2**

Sayaaa haritu contraction kuat sangat2 . 4 jam jugak . Tak dapat bayangkan klu contraction kuat macam tu sakit lama sampai berhari2

alhamdulillah 4 jam je .😃 sy 14jam . haaa mcm nak tercabut nyawa . tp ada org lebih lama dr tu . semoga puan n baby sihat

5y ago

Lama nya awk... 14jam.. Nk branak pn xde tenaga dh..

Alhamdulillah. Huhu sakit contraction tu buat ngeri tu. Sy dah 33 week.Dah dekat nak bersalin makin takut pula

Congratulations 😊 untung dah 4jam contractions, saya contractions 30jam masa bersalin tu 😢

Tahniah sis.. Slmt berpantang. Sy x lama lg.. Huhu nervous sgt..

tahniah dah bersalin. sy 40w 1day masih tunggu hari utk bersalin.

5y ago

Sama lh sy pn...40w 1d...xde tanda lg nk bersalin...😭

Tahniah.. InsyaAllah banyak dosa yg Allah dah ampunkan.

Alhamdulillah, tahniah for u new born baby.