kuning trun

Alhamdulillah bersalin 21/2/2020 bayi pramatng 33 week...kene tahan nicu 7 hari untuk on antibiotik n kuning...27/2/2020 boleh balik rumah then 28/2/2020 nurse dtg rumah n cek bby...nurse ckp g klinik ambik darah tgk kuning bby....then ke klinik...cek bacaan kuning 300..then hanta hospital tuk cek lagi....smpai hospital cek kuning naik lagi 340 doktor suruh hanta hospital besar yg ada pakar...smpai hospital besar cek kuning bby makin tinggi..391.9.berat badan baby juga trun dr 2.72 trun ke 2.4...Allahu....smpai tahap doktor ckp kne tukar darah....suami jauh....hadap sorang2...Alhmdulillah dengn adanya doa insan2 yg baik....doktor maklumkan x jadi tukar darah sbb kuning makin turun....lepas 3 hari di nicu mereka hantar ke scn...lepas 5 hari duduk wad..doktor kata bby boleh balik tp kne cek kuning n berat bby di klinik....3/3/2020 bby balik rumah dgn bacaan kuning 230...5/3 ke klinik kesihatan cek kuning 212..6/3 trun 199..7/3 trun 191...8/3 trun 169 so doktor ckp dtg lpas 3 hr....11/3 pg cek kuning Alhamdulillah trun smpai 77...so doktor kata boleh discharge...berat bby pon naik balik 2.6 Alhamdulillah syukur pada Allah......sy hanya bg anak minum susu badan n susu formula u tuk naikkan berat badan....berkat doa org3 yg baik n sygkan kita....hr ni Anak ma Anis Munirah makin sihat.....

1 Balas

Alhamdulillah sis. Semoga semuanya baik baik sahaja untuk baby! 💖