kuning

assalamualaikum salam sejahtera semua baby sy kena kuning dng bacaan bilirubin first 400++ dn sudah buat pertukaran darah. dah sattle tukar darah dlm masa 3 hari doc benarkn pulang. sehari selepas keluar wad prgi cek bacaan 157 then slepas sehari cek balik naik pulok 252 ari ni cek pulak 260 masuk wad lg ada tak petua2 yg bole d kongsi

2 Balas

bby fully bf ke..? kalau fully bf, ibu jaga la pemakanan.. buat tips itu ini tapi x jaga x boleh juga.. bby kuning memang rajin tidor sbb penat.. kejut bby setiap sejam.. feed 30ml.. kalau bby x bgn, susah nk masok kn nipple, pam susu klua then feed pakai botol.. sblm feed, tukar pampers lap mata bby dgn air.. msok puting botol dlm mulut bby then usik2 pipi dye.. normally bby akn isap walau pn dye tidor.. 1 jam 30ml.. 2 jam 60ml.. jgn letak bby tempat gelap2.. bedung tu semua nnti dulu.. biar bby free.. in sha allah.. cuba la..

Waalaikumsalam sis try cari susu kambing fresh pasto sis minum.. dan rajin kn bg susu bdn kt ank.. insyaAllah hilang kuning slow2