5 Januari 2023 - it a Girl (3.5kg)

Alhamdulillah, 39w4d (2nd baby) tepat jam 9.31pm bersamaan 5 januari 2023 selamat melahirkan baby girl seberat 3.5kg secara normal. Masa scan doctor ckp anggaran baby 3.3kg ada +-. Boleh jadi kecik boleh jadi besaq😆 Pengalaman mmg tak sama langsung dgn 1st baby dulu. 1st baby turun tanda darah sehari sebelom bersalin masa 38w2d. Untuk yg 2nd ni lagi 3hari nak due masih belom ada tanda2 nak bersalin. Siap package masih boleh berkerja😅. Start rasa xselesa around pukul 3lbih. Tapi mcm boleh control lagi. Tangkap punggung dgn pinggang serentak rasa mcm contraction tp xkerap. Sbb baby masih bergerak. Masa tu layan lagi. Sampai pukul 5pm tu dh rasa mcm makin sakit. 5.45pm terus ckp dkt hr nak balik sebab rasa mcm nk beranak terus semua panik😂. Sebab tanya boleh drive balik sendiri ka. Siap confident cakap belom pecah ketuban or trun tanda lain cuma sakit contraction ja. Drive separuh jalan husband soh benti tunggu dia dtg ambik. Sbb takut jadi pape. Dia panik teruk dr sy😅😅😂. Sampai hospital 8pm mcm tu doctor check jalan dh bukak 4cm. Tunggu nak masok LB room air ketuban pecah. Masa ni duduk atas wheel chair je. Allah mmg rasa nk patah pinggang. Bagitau nurse. Tp masih dorang buat xtau lg. Siap tolak sy pergi check jntung baby dulu. 9.15pm baru masok LB. Then doctor tanya ada rasa nk teran tak. Time tu cuma ckp asa rsa nk teran. Doctor terus bg teran. 9.31pm budak kecik ni lahir. #2ndprenancy #Mystory

3 Balas

wahhh sekejap nyeee. sye dkt lr dkt 6jam 😂 last2 emergency czer. congrats mommy. selamat berpantang.

1y ago

1st baby sy haritu lama awak.masa pergi hospital 4cm dh. hampir kena ceaser tapi baby normal dlm bilik operate. selamat berpantang juga awak🤲❤️.

Masya Allah tabarakaLlah. Tahniah... Mudahan pulih dgn baik tanpa mudarat 🌻

1y ago

terima kasih awak. semoga yg baik2 berbalik pada awak juga❤️

congratz awak! slamat bpantg..

1y ago

thank u awak❤️