jahitan bersalin normal

Alhamdulillah 26/6 selamat b bayi laki berat 3 kg... Nak tnya laa biase luka jahitan baik berapa lama ye? Sebb skrng sy rase pdih duduk lame x selese..tgk jahitn ok..tp bila lap cm berair...

2 Balas

Sy dlu smpy abis pntg. Sbb takot tgk slalu. Mmg akn berair je. Tp pastikan pad sntiasa tukar apabila dh kencing. N pakai pad jgn lebih 2 ke 3 jam cm tu. pas kencing atau buang air bsr pastikan bersihkan tmpt luka dgn tisu shgga kering. Nak lagi puas hati anginkan dgn kipas dkt tmpt luka tersebut.

kbyakan klu dduk ats kerusi, slalu letak pelampung yg budak2 tu....xrsa skit sgt