salahkah saya pregnant anak no 3 usia anak sy yg no 2 (2tahun 1bulan)?

alhamdulillah 14 minggu pregnant ank ke 3...tapi masalah nya nurse kat sini menbebel kat saya cakap saya ni dengil tak nak ambik perancang...tengok sekarang dah pregnant pulak..sedangkan anak saya yg no 2 dah 2 tahun 1bulan umur...masa ni tak layak lagi ke sy nk pregnant pulak?

49 Balas

Saya skrg preggy ank no 2 15weeks.. ank sulong bru 2 tahun 5 bulan.. alhamdulillah misi x cakap bnyak apa..saya bersalin 1st normal cuma berlaku tumpah darah ,then doc cuma tny kalau doc rawat ssya dulu izin bersalin lg secara normal atau ceaser ja..

Saya pun sama sis masa anak saya baru masuk 2 tahun ngam2 doc sini yg ckp mcm awal sgt nie nak mengandung lagi, nurse tak bising tapi doc ada la bising sikit tapi kita tadah jela telinga nak buat mcm mne dah lekat rezeki kan

Itu adalah pilihan, tapi jika doc ada bagi sebab sebab jarakkan kandungan, better dengar cakap doc . Tapi, kalau tiada masalah, teruskann. Enjoy moment mengandung . Awak bawak dunia dalam perut tu, congratulations

5y ago

Terima kasih....alhamdulillah setakat ni xada mslh lg

Kalau mak saya dia kata elok kalau jarakdua tahun dari 4 tahun. Sbb mcm saya anak nombor dua dgn tiga jarak 4 tahun bila saya bf anak yg nombor tiga anak saya yg nombor dua tu cemburu siap marah adik dia lg.

diorg jalankan tugas tu. nasihatkan ibu2 jarak kelahiran selamat. abaikan je.. saya suke je layan kalau nurse berleter ni.. kdg2 saje buat muke innocent.. diorg penat keje tu. xyah amik hati sgt hahaha

xde masalah pon awak.. sy pon pregnant ank ke3..ank ke2 masih myusu 1tahun5bulan.. nurse kt sini xmrh dan dia suggest lg suh teruskn myusu ank ke2..sy xpnh ambik perancang..

Mungkin ada sebab kot dr segi kesihatan sis... mcm sy 2005 dpt ank sulung 2006 ank no 2 2007 ank no 3...😅 setahun sorang dan skrg dah 12 tahun bru mengandung ank no 4...

Xsalah ..sya pun kena marah juga sbb masa tu saya mengandung anak no 2 semasa anak sulung sya berumur 1 tahun 8 bulan..kena marah sebab saya ada sejarah lahirkan anak pramatang

4y ago

Terima kasih sis..ats perkongsiannya..😘❤

Kalau nk nurse yg xbyk mulut, buat checkup kt klinik o&g swasta.. Bes.. Nurse cantik2 doktor baik2.. Kt hospital kerajaan mcm byk makcik bawang je..

hi dear ,abaikan je rezeki milik Allah , mana boleh main makan2 je pil perancang nnt ada side effect lagi susah pada diri. Manusia ni suka buat keje Tuhan