Pregnant semula selepas czer

Nak tanya kat sini ada tak mommy yg alami pengalaman macam saya. Saya ank first bersalin secara czer nad sekarang dah 10 bulan. Saya dah berkali-kali ambik suntikkan depo tapi tah macam mana boleh lekat pulak anak no 2. Saya ada tanya Dr boleh ke saya bersalin normal, and Dr cakap tengok keadaan since anak first dah czer. Saya jadi tak tentu arah dah ni. Nak cakap selalu bersama, tak pulak. Nak cakap tak tengok bila waktu subur or tak, saya selalu tengok and record. Dah buat macam2 pun tapi tah lah tiba-tiba melekat pulak no 2 ni. Saya tak bagi tahu husband pun tengah pregnant. #firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

4 Balas

anak saya pun 10 bulan. skrg saya tgh pregnant anak no.2 3 bulan lebih dah. Mula2 dapat tahu tu menangis jugak laa sbb saya pun eczer. mmg taknak anak lg. saya mmg tak pakai perancang apa. plan rancang sendiri. dr. cakap saya n suami subur tak boleh rancang. saya dah jumpa dr. pakar. dia bagi kata2 positif. ikut2 taknak teruskan. tapi dr bagi kata2 semangat. so saya teruskan jugak. skrg still tgh mabuk lagi.

I feel u. Sy pun tgh alami..ank 1st emergency czer..ngam2 umur 1 tahun boleh pula lekat, sy punya la jaga supaya tak terbabas. dktr kata masuk 3rd trimester baru blh check and decide utk bg peluang vbac or elective czer. sy inform husband since alahan kali ni mmg xblh bawa bincang compared to 1st one. ni baru plan nk pergi scan utk tgk janin dh ada or tak.

Bertenang. Selagi ada haid, boleh la hamil walaupun guna apa jua perancang. Tiada perancang yg 100% buat ibu tidak hamil. Jadi, bertenang, reda, teruskan kehidupan, jaga diri jaga sihat.

sabar lah sis, saya pun tengah risau nie 4hari lewat dah huhu..anak pun baru 10bulan urmmmm...