Alatan tulis Faber-Castell mana satu yang wajib ada untuk anak anda kembali ke sekolah?

Voice your Opinion
Pensil Mekanikal + Ubat Pensil
Pencil Warna Jumbo + Pensil Jumbo 2B
Tri-Grip 2B + Pemadam
Pensil Mewarna
Poster Colour + Berus
Lain-lain (komen di bawah)

868 respon

54 Balas

Pencil warna kerana boleh dipelbagaikan kegunaannya. Anak2 dapat menjadikan nota atau peta minda mereka lebih unik dan cantik mengikut kreativiti mereka. Selain itu, ia boleh menfokuskan isi-isi penting dalam satu ayat dengan mengariskannya menggunakan pelbagai warna pencil, membulatkannya serta mencorakkan sesuatu isi atau nota dan mewarnainya dengan bermacam2 jenis warna yang ada. Ia akan lebih membuat anak2 tidak memendam perasaan dan emosi kerana permikiran negative dengan "warna kehidupan" mereka yang rasai bersama pencil colour Faber Castle

Jika diturutkan semuanya wajib. Memang perlukan 1 set semua sekali dari pensil 2B hingga ke pengasah pensil. Semua tentang faber-castell! Masa sekolah study art stream & uni pun study art & design dulu saya memang guna segala barang dr faber-castell sebab kualiti bagus sangat3..thank you faber-castell..❤️❤️❤️

Bagi anak saya yang berusia 7 tahun, pensil warna jumbo + pensil jumbo 2B mmg wajib ada untuk dia memulakan sesi persekolahan selain saya akan tambah peralatan lain seperti pemadam,pembaris,Pengasuh pensil, gunting Dan gam, kerana itu adalah keperluan asas persekolahan bg anak seusia anak saya.

Saya suka semua! Tapi yang paling wajib tentulah pensil warna jumbo dan pensil jumbo 2B kerana sesuai dengan usia anak saya 4 Tahun.Dia sangatlah selesa dengan pensil warna dan 2B jumbo Faber Castell.Setiap kali nak mewarna atau menulis mesti sebut 'Mama,nak pensil Faber Castell!' 💕🥰

Untuk anak yang kecil dan sedang belajar menggunakan motor halus jari-jarinya lebih baik gunakan jenis Jumbo. Sangat sesuai untuk kanak-kanak. Semestinya pensil pun mesti 2B. Pemadam, pembaris, pengasah pensil gunting antara yang wajib disediakan untuk anak kembali ke sekolah.

Saya suka sediakan semua alat tulis Faber-Castell sebelum buka sekolah. yang wajib tu dah tentu Pencil warna Jumbo + Pensil Jumbo 2B sebab anak saya umur 6 tahun dan 3 tahun. Jari mereka sangat sesuai dengan alat tulis Faber-Castell Jumbo.

Bagi saya semuanya wajib..tp saya lebih memilih Tri-Grip 2B + Pemadam...sebab saya sentiasa ingin memastikan tulisan anak saya cantik dan kemas agar boleh di fahami...Pemadamnya pun senang guna, bersih jak kalau nak guna untuk memadam..

Semua wajib ni tapi sayangnya tak dapat pilih semua. Tp pencil warna Jumbo dengan pencil Jumbo 2b memang wajib la. Color terang. Puas anak2 nak tulis. Cikgu pon nampak tulisan. Tak payah pakai kanta pembesar 🤣

Semua sekali kena ada. Tp kalau wajib pencil 2B dan pemadam la. 2B tu mmg favourite sbb kalau beli yg lain anak tak nak. Katanya hitam tu tak pekat. Cikgu nak yg pekat. So anak suka yg 2B Faber-Castell shj😊

Bagi saya semua wajib saya belikan untuk anak saya. Tapi mengikut perkembangan umurnya pilihan saya adalah pensil warna jumbo dan pensil jumbo 2B.Bagus untuk dia lebih menunjukkan perkembangan motor halus.