keguguran di awal kehamilan

akhirnye trjwab semu ap yg sy fikirkn.... 18/11 sy kluar drah ... tp sgt skit lps brpe jam tada ... selang bebrpe hri ad blik tp msih sme hny skit utk brpe jam sje(tanpa sy thu itu tnde sy prgnant dn itu bukn priod tp bleeding di awl khamilan sy)... smpai la 3/12 sy igt priod gak .. dn kluar agk byak slme 2hri tnpa ad rse sakit or ap2( mybe time ni la sy gugur tnpa sy thu.. kemungkinan) dn 9/12 sy trus p hsptal ke bhgian emgncy sbb sy ttbe rse saket prutt yg tramat skit pde bhgian ari2 sy..dn wktu tu la bile cek upt dn bacaan darah hcg sy mnunjukkn sy prgnant.... rse hppy sgt time .. sbb ni firstime utk sy .. lps sy kne ward ..sbb doc scan ta nmpk ap2 dn kiraan khmilan sy dlm 3w.. doc tkut sy ectopic pregnancy... dn 10/12 sy dichrge n doc cume ckp prgnant but unknown location.. sy msih brhrp wktu tu yg sy btul hamil dn tdk ectopic., jdi sy reht diruma spnuh nye... dn slps tu mule la ad spootting coklat2 bile sy byk brgrak... dn prut rse cramp sje .. dn jdi cpt lapar... jdi sy fk itu mybe simpton khamilan...jdi sy truskn bedrest.. 21/12 sy brjupe pkar utk scan smule tp msih tdk nmpk ap2.. dn result upt sy brtuka ngtive.. dn rini 23/12 skli brjupe pkar utk thu result bacaan drah hcg sy plk ..drio trus dri 291.8 pde 9/12 dn skrg 70 pde 23/12... dn doc sahkn sy mgkin dh kguguran ... lepas sy blik doc call sy smula... die minta sy cek upt slps 3mggu dri skrg.. sbbkn sy msih lgi rse cramp prut dn sakit2 dn ad spoting coklat 3hri lepas ...cume agk sloww dri sblum ni... doc tkut die slah bt tafsiran shje... dn tana ad ap2 risiko ap2 trjdi .. sbbkn doc ta dpt sahkn lgi bile sbnrnye sy gugur .... moga ad rezeki lgi utk sy slps ni .. dn utk sy lebih alert dgn drah period or spotting yg brlaku diawal kehamilan... semu ni mgajar sy... moga sy trus kuat... #firstimeutksaya

2 Balas

Allah kurniakan kehilangan dgn yg lebih baik daripada sisi Nya

Semoga terus kuat dan dipermudahkan segala urusan sis🫰