Umur berapa anda ajar anak untuk menabung?
Voice your Opinion
3 tahun
4 tahun
5 tahun
6 tahun keatas

3934 respon

33 Balas

Sebenarnya dari 10 bln.. Kedua2 ank sy buat cmtu .. Smpy skg.. Ank2 akn tanya ada syiling atau rm1 setiap hari.. Dan bagitau kalau betul2 takda duit baru boleb ambik.. Selalunya mereka nak aiskrim tu pun 2bln skli amk duit dlm tabung.. Tp sy ckp.. Kalau amik duit kne bantu buat kje uma.. Jd anak tau ssh carik duit..

seawal 1y6m... akan beri dia duit dan ajar masuk kn dlm tabung... now setahun 9bulan asal beri duit jer...dia kan tunjuk2 tabung dia atas almari sbb nk simpan duit dlm tu

Saya sejak mengandung dh beli tabung untuk anak dan menabung untuk baby... sampai skrang saya kumpul duit untuk... Duit raya semua saya kumpul semua msuk bank

setahun bila dia dh mula berjalan.Dalam masa sama boleh latih dia utk bangun duduk supaya otot2 kuat. 3 in 1 practice. 😀

In shaa Allah ms ank 3 tahun try ajar.. kalau bg duit suh dia msukkn dlm tabung..aja2 fightimm

Baby sya xpndai lgi menabung jd saya je lh dlu yg menabung untuk dia.

Sejak dia tahu duduk & pegang barang.. 6month++

seawal umur setahum dah ajar menabung

Umur setahun lebih dah ajar 😊

Umur dia 2thn da ajar pun