Benar atau Salah: Semasa mengandung elok minum air kelapa?

Select multiple options
Benar
Salah

1016 respon

8 Balas

Saya vote x benar sebab kesan pd individu setiap kali kehamilan berbeza²,jgn amalkan sikap bantai semua makanan sebelum tak tahu ketahapan bdan/kandungan masing².. Cuba Minum segelas yg ditambah dgn air dulu sekadar hilangkan rasa teringin.. Jangan ikut orang ni boleh,mesti aku blh..Seelok nya CUBA DULU..

ikut individu. ada yg sesuai minum air kelapa dari awal trimester hingga ke akhir trimester. macam saya, saya berani minum on 3rd trimester je. sebab saya pernah baca yg air kelapa boleh memicu kontraksi dan agak merbahaya untuk early trimester

Ikut pada badan lah. Kalau dpt terima mnum, x dpt jgn dipaksa.. byk lagi makanan & minuman lain yg lebih berkhasiat baik utk kandungan. Jgn overclaim

Bergantung kepada individu. Saya start minum masa 3rd trimester

Ikut individu. Saya minum on 3rd tri

Ya.. khasiat bagus

benar