request?

agak2 dktr setuju x kalau sy bgtahu lps branak nanti nk guna kaedah berikat peranakan utk family planning?? dgn umur msih muda n takda pa2 masalah kesihatan?

3 Balas

biase kerajaan xbg sis klau xd risiko utk brank lg . klau sis mmg nekad xnk tmbh ank lg bole sis nk ikat tpi kekal la tu pon kne p swasta sis . anplanum dorg bg pkai tpi kerajaan xd buat . swasta shje ad buat . klau iucd kerajaan ad buat psg kn .

5y ago

ok sis .. tq ye bg info 😉

Ikat peranakan tu kekal sis. Bukan bersifat sementara. Kalau family planning guna implanon,iucd, pil prncang. Ikat pranakan tu utk org yg klau dia mgndung lagi bahayakan nyawa ibu dan baby.

5y ago

a'ah tgh prgnt kikiki tuka nanti nk tnya dktr hehehe tq ye sbb bg respon🥰

Boleh saja sis. Doctor lagi suka kalau sis ada family planning, tak kisahlah kaedah mana pun :)

5y ago

hihihi moga nanti dpmudahkn urusan sy🥰