Implanon family planning

Sapa kat sini guna implanon sebagai family planning? Boleh share pengalaman x? Dan sapa2 sudi share guna jenis apa family planning (pil ke implanon ke IUCD ke) sbb tengah pikir nak guna apa yg sesuai.. #bantusharing #ingintahu

2 Balas

Sy guna ubat je..kk dkt rumah bagi pil oralcon sbb method lain tu mcm seram je😀..nurse dah siap kirakan date utk ubat tu tapi kena mkn sama time hari2..jadik sy buat alarm hari2..kalau tak terlupa..hehe

3y ago

terima kasih tolong jawab..sy dah mkn ubat pon.. sy guna desolon, stiap bulan ambik kt kk ja..setelah bincang dgn nurse, sy xrisau cara pkai yg lain tu..cuma yg lain tu akn ganggu period..sy xmaw risiko tu la..tu buat kputusan ambik pil ja.. Alhamdulillah stakat skrg xpnah skip. sy guna reminder dlm apps period tu ja..

saya amek cucuk depo. now dah stop.

3y ago

InshaAllah.. hari2 ada reminder kt henfon..set reminder guna app period tu senang 🤭