Perut selepas bersalin

Agak sedih jugak bila tengok perut selepas bersalin ni, tapi bila tgk muka anak rasa lega dan puas. Ibu2 sekalian boleh share pengalaman mengempiskan perut selepas bersalin, agak2 boleh kecut semula tak..

8 Balas

sy anak da 1y saya still pakai bngkung letak minyak panas.. tak lama sehari dlm 3jam smbil2 buat kerja rumah.. nk bersenam mmg tak smpat... mana nak pergi kerja balik masak layan anak kemas rumah.. tak sempat nak workout2 ni 😂😂

x guna bengkung kh sis.. jgn risau abaikn perut tu fokus pda baby dlu... bila baby dh besar sikit.. kesihatan ibu pun stabil.. ibu boleh senaman perut kan.. 🙂boleh kmpis klu workout juga tu #TAPactiveusers #SupermomTAP

Tulah tu sis. Kita try makan makanan sihat. Nak bersenam angkat baby je lah gamaknya. #TAPactiveusers #TAPSupermoms

Lepas bersalin perut saya hmm sedih . Tapi suami kata takpa anak dah besar sikit kurus lah semula .

sya slps bsalin czer perut x kecut lg, baby msk 3bln da, 😅 #TAPactiveusers

3y ago

suku2 separuh time pantang je. lepas pantang xmenahan nafsu makan. ank setiap jam nk bf. memg cpt sgt lapar. kdg try tahan smpai menggigil. alhamdulillah berat turun. cuma perut tula. xleh nk cover sgt. 😂

Sy pon..pakej skali ngn stretchmark..mcm mne ye nk kasi hilang

jaga pemakanan elakkan minus ais

pkai je barut