Mengempiskan Perut

"Ade cara atau petua untk mengempiskan perut ibu lepas bersalin supaya kembali ke bentuk asal...???sbb masa pregnant perut besar sgt...lepas bersalin pon perut tu mseh nmpk besar dan buncit wlaupon dh bertungku dan pakai bengkung...kekadang ade yg tegur ade isi lgi ke...malunyeee..."?

5 Balas

masa pkai bengkung tu sapu kapur balut dngn daun mengkudu ,tujuan kapur dngn daun mengkudu mengecutkn rahim dan tegangkn kulit,tpi daun tu bakar sikit,dapat petua dari orng tua2,alhamdulillah saya jaga akk dngn mak dlm pntang menjadi pun😇

4y ago

😂😂😂

Kalau nak cantik org tua cakap kena jaga betul2 slepas bersalin tu,lagi2 anak first mak cakap. bengkung pakai smpai habis pantang,dan tk boleh skip. Confirm perut kempis, tapi lain la kalau kita skip2

4y ago

Ye btoi tu...nk cntik kna larh rajin...klau mlas mmg xdpt larh ape yg diimpikan...blh mmpi jela...😄😄😄

Pakai bengkung.. sapu lotion halia.. minyak2 jgn ambil... Klu masa 44hari pantang jaga makan minum.. bengkung2 pakai hari sampai habis pantang mmg nampak kesan . Berat turun

4y ago

Ade jgk pkai bengkung tapi bkn hari² larh...mngkn sbb tu xkempis² perut nie kot kn...hahaha xpe nnti sya akn usaha lgi smpai btoi² dpt perut yg diimpikan...tq ye sis ats perkongsian sis...👍😉

Nurse dan doc pernah bgtau sy. Kerapkan menyusu baby. Boleh kuruskan perut dan badan juga. ☺

4y ago

Masalahnya susu bdn sya xde..jdi sya hnya beri susu formula jer pada anak...

Sy pun mngalami msalah yg sama.. Dh bertungku pun perut still mcm tu jgk

4y ago

Ha kn...😄