Share Pengalaman Bersalin Please

Alhamdulillah now dah 37w 1d, boleh siapa2 share pengalaman / tanda2 yang boleh tahu kita dah nak bersalin? Sebab harini rasa perut mengeras sepanjang hari. bila tgk ad lendir2 keputihan sikit tapi tak ada darah. and tak ada rasa sakit2. Now buat biasa je sampai ada darah keluar / air ketumban pecah baru saya pergi hospital.

2 Balas

pengalaman saya..keluar lendir + darah on [email protected] 37 weeks 3 days tapi xde sakit contraction. Rasa sakit contraction start awal pagi 18.11 masa tidur..tapi sakit xkuat + xkerap..darah + lendir still kluar dan makin byk..gerak ke hospital dlm jam 3.00pm. dr. check bukaan dah 4cm. 8.00pm bukaan 8cm..lepas tu dr pecahkan air ketuban..start pecah air ketuban sakit yg amat..nak tggu rasa nak teran je..10.10pm alhamdulillah dah bersalin..nak cepat progress bukaan saya buat latihan pernafasan dan senaman + byk berjalan..saya buat kat LR je.

37w 3days. Saya sehari sebelum bersalin, perut mengeras almost all time. Keluar lendir putih tanpa darah. Malam lepas balik kerja baru ada bloody show. Pergi hosp, warded sebab dah ada bukaan 3cm😬 saya takde rasa contraction atau sakit apa apa sampailah bukaan 4cm baru rasa sakit tu datang. Masa tu dah kat labour room.

5mo ago

Thanks for sharing, nk tahu masa bloody show tu air ktumban dh pecah ke?