Give up menahan sakit

Adeke yang dah give up. Tak mampu nak menahan sakit preggy dah. Penat. Satu kerja pon x boleh buat. Stress. Laki pon dh makin fedup.

6 Balas

maaf ye sis..nk jd ibu bapa kene bnyk belajar..kalau blh berfikiran biar matang..peknen ni bkn perkara y mudah..sbb tu Allah bg ganjaran pahala dgn setiap kesakitan sis mase peknen..kebanyakkan ibu2 mengalami bermacam2 alahan..termasuklh sy.sy mngandung 8 kali..y ade skrang 5 org..y ke 6 sy d uji alahan x blh bernafas dn sering nk pengsan..setiap hari dn bbrape kali dlm sehari..mkn minum entah ke mane..tp sy xpernah lngsung give up..sy nk ank sy selamat..sy kuat demi ank..bayang nk jage ank2 kecik y lain lg..belajar erti bersyukur..sis blh jd ibu y kuat wlaupun suami x support..pk perkara y plg brharga dlm dunia ni d beri anugerah ank..org lain rmai y berdoa nk ank..

org lain kt lua tu ramai nk gndung...hrp sis sbr ye bbyk...enjoy je moment gndung...normal hormon berubah alahan smue tu...itu la dugaan mengandung...blm lg kalau baby da kua xckup tdo ape smue...kne bincang la laki bini laki kne faham..kalau laki xleh nk fhm lepas ni pesan jgn bg sis gndung ye😂 anak tu amanah...sbb tu bile tgk org gndung jgn sibuk jgk nk gndung tp diri kite xready mental fizikal...sy bukan kecam tp ni yg byk tjadi...apepun niat krn Allah jge anak tu sbb amanah dr Allah

jadi parents ni tak kira first time or bkn, hari-hari proses belajar. setiap anak tak sama so kena sabar. sy sendiri pun tak pernah morning sickness tp kali ni morning sickness teruk dgn sy kena outstation every week lagi banyak sy kena sabar... kuat okay 😊💪💪

jangan ckp mcmtu puan xbaik..sian bby dlm kandungan...stiap pmpn yg hamil akan alami sm mcm apa puan alami.. not too easier become a mother sbnrnye..kena sbr byk2..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

nrmal tu sis..sume ibu2 preg alami nye sme mcm sis gak..doa bek2 ye..insyallah allah pmdhkan

kalau suami da start fedup mmg isteri akan terluka..😭 sabar ya awak...