Saya dah give up

3 kali kena mastitis, ni kali ketiga kena.. Sebelum ni belah kiri.. Ni kanan pula.. N belah kiri pon nk jadi balik, means dua2..sakit sgt2..sy dh jaga sehabis baik tp still kena, semua cara sy buat Sy dh give up.. Jd epmom.. Nak makan ubat kering susu. Baby 3 bulan, stok susu masih ad xtau bape lama bertahan.

3 Balas

semoga dipermudahkan urusan awak. buat apa yg awak rasa terbaik utk awak dn baby awak. yup jadi epmom ni mmg sgt memenatkan sy faham perasaan awak. mental dgn fizikal kita kena kuat. letih jaga baby lagi. letih nk jaga jadual pam lagi. sy pernah hmpir give up. tp husband byk bg sokongan. sbb baby sy waktu sama usia baby awak reject susu fm. dia hanya minum susu badan je melalui botol. sbb sy pon epmom juga.

1y ago

sy follow sis kat tik tok, tahniah sis dpt baby lagi kan.. ,boleh sis tunjuk ajar if puasa mcm mana ye xnk bg susu kering? n cara sis handle pam mcm mna.. hari2 kena rndam air panas ke, sis pakai pam mcm mana?jenis apa? jenama?please help me..dh bnyk pam sy beli yg handsfree tp agak susah nk urut2 waktu pam tu.. maybe kalini salah penggunaan pam.. n kena kuman sbb breast sy xbengkak pon ttba kena je huhu.. jd merah.. sy perasan sy pam ttba sakit, sbelum ni pam xrasa langsung sakit..

Saya kena since 35w on off sampai bersalin, masa tu doktor kasi ubat sapu je. Lepas beranak dia naik balik bernanah bila baby hisap, sudahnya doktor bg antibiotik and stop bf sampai ok. Nasib saya tak baik sebab bila breast dah ok, baby saya dah serasi dgn bottle 😂 susu saya pulak drop. Pam pun tak sampai 1oz kadang. Sekarang anak saya fully fm dah

1y ago

Samalah. Saya campur dgn s26 sampai pantang hari ke18-20 macam tu lepas susu saya dah kurang sangat. Now dia fully fm. Masa lahir 2.92kg after sebulan 4.3kg

Hai. Saya pernah alami mastitis. Jumpa doktor sis, doc akan beri ubat antibiotik. Kena rajin tuam dan marmet. Memang struggle bila selalu kena bengkak susu. Moga dipermudah urusan

1y ago

tngh mkn antibiotik sis, dekat 100 lebih dh sy mkn antibiotik spnjg kena 3 kali ni sis, masuk wad n drip antibiotik paling kuat juga, smua cara sy buat sis.. sbelum ni dua kali kena yg belah kiri, yg belah kanan ni xaspek langsung akan kena juga, sbb sgt okey.., sy start kerja.. pam kt tmpt kerja, terus kena. bengkak dekat aerola n puting, xtau kuman kena kat mana.., sy masih bertahan lagi.. buntu.. kehidupan asyik terjejas je..