sape pernah cek jntung janin yg da 7 week pastu jntung tu x berdetak?

Adekah normal atau bby da xd?

1 Balas

Normal sis....awl lg tu...tggu smpai wik ke 8 or 9.. mcm sy ritu ms wik ke 6 jntung bby xberdetak doc siap kata lepas 2 mggu dtg hsptl buat prosuder tuk gugurkn janin.. kata janin xbrkembang sbb xde detak jntung..tgk2 ms mnggu ke 8 alhmdulillah ada..tu pn chck dkt kk... Doc hsptl siap xbg buat buku pink dlu kata nti nk gugurkn..tp sy jnis dgil sy buat juge buku then chck2 tgk bby ada dnyutan jntung..siesly rs sgt2 brsyukur. Dr dgr kata doc ritu mau nyesal xsudah suh gugurkn😭alhmdulillah bby skrng dh lahir dgn selamatnye..umo dh 3 bln

5y ago

Most wlcme sis..yups tggu je..selagi xde apa2 bleeding or etc..sis hold dlu..jnji sis mkn acid folic...klu rs xknpiden nti try chck dkt private plak..compare mcmne.. mcm sy ritu husben suh sy sbr smpai wik ke 8 ..mg d pmudahkn segalanya..aamiin...