???

hi..ade x mummy yg tngah pregnant kerap sgt bru stengah jam buang air kcik..lps tu da rse xtrtahan sgt nk buang lg.. ???

50 Balas

Kena minum byk air masak utk pastikn kencing kita normal n lawas semula.. if not, boleh jadi kencing kotor. belum lagi isu bila kencing rasa sakit. Org takut nk minum air, takut lagi x tahan kencing. in fact, minum air masak adalah penyelesaian dia. Minum sampai tahap rasa x boleh nak telan dah air. Nnt kita akn kencing macam org normal. InshaAllah semua ok kembali..

Tu memang biasa sbb kedudukan baby dah menekan pundi kencing. Sebab tu kerap kencing. Kadang2 ada yg x lawas. But don’t worry. Anda perlu risau jgn kencing kotor je. Selepas buang air kecil bersih dari depan ke belakang. Keringkan dengan tisu bersih.

Sy dah masuk trimester kedua baru kerap berulang kencing. Waktu trimester pertama kerap berulang muntah.. Haha trimester ketiga nanti berulang apa lah pula yek.. Hehehe btw enjoy your pregnancy sis..

Saya Nak dekat due bersalin lagi kerap nk buang air kecil.. Mybe sbb baby makin trun kebawah. Huhu... Kdg2 sikitt sja buangnya.. Nk terrr tu.. Mcm dh penuh. Hihi..

Biasa. Saya baru je keluar tandas, nnt masuk lagi. Tapi yg keluar nya cinonet je tapi rasa nak membuang tu mcm nak keluar air terjun 😅

Hehe...same sis...setiap setgh jam mmg msuk toilet..klu nk kencing tu rsa xmenyempt je..tekak pn trsa dahaga je..sleps msk toilet cnfrm mnum air..😆

Biasala tu sis, sebab rahim kita kan tengah membesar, so secara tak langsung akan tekan pundi kencing. Tu la yang selalu kerap nak kencing. 🤭

saya 🙋‍♀️.. dri mula2 ngandung saya dh alami kerap kecing .. hihihi .. sampai dh nak bersalin sy masih kerap kencing lgi .. ..

5y ago

sampai spender saya pon ada keluar cecair .. n basah ..

owh memang normal pulak, sy pun hairan juga balik2 kencing. nak guna seluar pun tak selesa jadi sis guna kain sarung utk selesakan diri..

Sama . Kekadang tu lepas dah kencing , selang berapa min tetiba rasa macam air keluar je dekat bawah ni . Memang kerap gila tukar panties 😂