masalah keputihan dan gbs+ve trimester ke3

ade x kt sini ibu² yg da prgnnt 34w mengalami keputihan dan gbs+ve.. ibu² tau x cara atasi masalah ni..

1 Balas

baru 2 minggu lepas (masa 35w) buat test gbs sebab keputihan warna putih krim gitu pastu ketul2 with funny odour. tak sangka tersangkut sebab dari awal pregnant takde masalah keputihan. rupa2 nya, keputihan banyak ketul2 kat dalam masa doktor check guna muncung itik tu. dapat result masa 36w. now tengah tunggu nak bawak result test gbs ke kk, for further action. kalau masalah keputihan, kena minum air banyak2, kurangkan makan manis and jaga kebersihan kat bawah tu. tak pon, boleh refer doktor kut2 ada ubat dia bagi nanti. hari tu doktor bagi ubat yg masuk ikut bawah tu kat sy. kalau gbs tu, memang takkan hilang selagi tk bersalin. tu pon nanti kena on antibiotik bfore bersalin. harap urusan kita dipermudahkan.