gbs +ve

Hi mommies . Ade x sesape kt sini yg berpengalaman mengalami gbs semasa hamil? Kalau ade share la sikit . Doc ckp sebelum bersalin kena suntik antibiotic sakit ke tak ye?? Takut pulak

2 Balas

Ye sis...better alert...jgn jd mcm sy...31 weeks..air ketuban pecah dlu...last² kne emergency caeser...bby pramatang..1.4kg...pas bersalin kne continue antibiotik 5 ari...sbb masa bedah ari sabtu aritu,doktor ckp air ketuban dah pnas..tkot ada jangkitan...jgn risau...bby pn dpt antibiotik....

4y ago

Sepatutnya 4 jam sebelum bersalin nk kne masuk antibiotik klu xsilap sy...kebetulan aritu air ketuban dh pecah plus dia ckp bby dh berak dlm..tp rasanya sempat aritu...sbb dia ada masuk ubt kt tgn..haah..bby dlm nicu....terima kasih🥰🥰🥰

Sy GBS+ dh 5x msuk ubt vagina n mkn ubt mmg doc ckp risiko bole berank awl pramtang dan ms nk bernk kna bgithu doc nti dye akn bgi antibiotik.. xperlu tkut istigfar bnyk2 now sy dh 23mnggu still ada lgi.. so mkn mnum sy pntng skrg nie bnyk mnum air msk je..

4y ago

Sy baru dpt tahu gbs+ . Now da 38weeks, doc tadi ade bgtau nti sebelum bersalin dorg akan bg suntikan antibiotic . Tiba2 rasa takut pulak😂 pastu terfikir dia suntik kt vagina ke eh . Haahaha