GBS +ve

dah dokter amik sample kt miss v.. bila dah dpt keputusan terkejut juga bila dgr kena gbs +ve.. nurse ada bagi ubat antibiotik.. harap semua nya ok la.. sebb dah tak tau nak rawat keputihan masa mgandung ni.. keputihan plak wrna hijau.. xgatal,xberbau.. Selain tu ada cara lain tak nak rawat keputihan?? TQ.

5 Balas

GBS blh buatkan air ketuban pecah. Saya penah experience masa tu 16 weeks.. Tetiba air ketuban kluar semua. Baby tak dapat diselamatkan😢😢😢 ni pos lama, saya rs sis dah selamat bersalin pun kan?

4y ago

dh slmat bsalin pun sis😊.. ank pun dh nk msuk 8bulan

Basuh bersih dan lap setiap kali lps kencing,kerap tular seluar dlm,pakai pnty liner (kerap tukar?..cuci miss v dgn air suam+garam or air daun sireh

5y ago

kalo pnty ada kotor skit pun mmg sy akan tukar.. ari tu ada cuba guna air daun sireh yg dah rebus.. so far xde perubhan.. air garam kdg2 je buat

kawal ape awk mkn.. elakkn mkann yg buat awk kputihn.. check balik cara pemakanan.. kita rs xpe mkn tp benda tu mburukkan lg ...

Sy pun ada keputihan.. Sy amalkan air garam suam utk cuci.. Alhamdulillah skrg ok.. Mkn yogurt pun ok jgk..

4y ago

Then elak mkn mknn manis

Apa kesan gbs pada kandugan? Explain pls.. sy pun ada keputihan and Dr took sample on last visit😐.

5y ago

dkter guna mcm muncung mulut itik.. masa masuk kan tu kena tarik nafas..