Diabetes umur muda

Ade tak dalam ni yang kene diabetes mase umur 30 ke bawah ? Saye sebelum pregnant memang takde kencing manis sebab saye pernah buat checkup. Mase pregnant saye sangkut gdm, lepas bersalin result minum air gula sangkut 12.3. Saye baru umur 25 tahun dah sangkut kencing manis. Mase pregnant memang saye kuat sangat makan manis. Lepas bersalin pun saye suke makan coklat. Sebelum pregnant pun saye memang jenis suke dessert2 tapi time tu takde pulak sangkut kencing manis.

7 Balas

jaga makan sis. sementara badan masih muda ni, banyakkan puasa. InshaAllah boleh jaga gula dalam badan