anak demam ade terkejut2...

Ade spe2 tahu knp jdi mcm tu...anak first time demam panas lps tu terkejut2..lps terkejut die nangis..sbb panas sgt ke die terkejut? Anak 9 bulan 😭 Mama xpndai jge hayfa dgn baik...Allah

1 Balas

Pengalaman saya, Dalam fasa demam panas, tidak perlu pakaikan baju. Terkejut tu biasa kerana badan baby merasa perbezaan suhu yang ketara dan dikala ini baby memerlukan ibunya utk mendakapnya semasa tidur.. Saya dakap baby dgn tuala lembab supaya suhu badannya tidak naik takut kena sawan... Memang letih.. Tapi itu saja yang akan memberikan keselesaan pada baby. Insyaallah...