Demam 2 hari dah

Ada ibu ibu thu tahu tak , kenapa anak atas 6 bulan demam panas sampai takbole tidor , terkejut kejut 😞

10 Balas

Sentiasa pantau suhu anak, jelum dgn air suam yg sehangat tubuh manusia. 37°c to be precise. Kalau anak takleh telan ubat pcm, amik supp iaitu pcm yg ikut bontot, 1/6H. Terus pantau suhu and jelum anak. Takut sawan kalau temp too high. If dah buat semua tu, still anak panas lagi, bwk pergi klinik atau hosp dgn kadar segera.

Kalau dah terkejut2 tu, sila bawa ke hospital. Suhu tinggi sangat tu. Khuatir akan sawan. Suppose , bayi takkan jatuh sakit/demam minimum hingga umur setahun setengah jika dijaga dgn baik. Ini apa yang doc maklumkan.

1y ago

setuju. lain mcm terkejut-kejut tu

betol cek suhu,pakai baju nipis je Kalau xselesa xpakai baju, kipas slowkan,Dan ok mandi air suam lemon, garam sikit epsom salt pun ok,, cuba g klinik Kalau risau Sgt ye sis,, insha'Allah doa sihat tuu

Sntiasa pntau suhu anak. Jgn bg dia pakai baju.. Pakai pampers je.. Basahkn bdn dia dgn air sllu.. Slowkn kipas. Bg ubat paracetamol ikut dos n jam. (6jam skli)

sis, nama pun demam. macam kita la, bila demam rasa tak selesa kan. dah bawa pergi klinik ke untuk further checking? suhu baby tu perlu dipantau.

check suhunya.. mandi air suam mulakn dari kaki last baru kpla.. rajin² jerlum kpla dia.. bawa klinik segera..

Sentiasa pantau suhu anak.. jgn bgi dia pakai baju tebal2.. bgi ubat ikut waktu.. semoga anak sis cepat sembuh

Boleh bagi vitamin D drop utk naik kan immunisasi anak elak demam selsema jg

last vaks anak bila ya? mungkin kesan selepas vaks

Berapa suhu? Tak bawa ke klinik ke?